Πέμπτη 28 Μάιος 2020

Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου

Σε κάθε μέλος του Τμήματος παρέχεται η δυνατότητα απόκτησης διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Γενικά ισχύει:

· Κάθε χρήστης εκτός των φοιτητών έχει διεύθυνση της μορφής <user>@ece.upatras.gr. Η διεύθυνση χορηγείται κατόπιν αίτησης του χρήστη και ισχύει όσο ο χρήστης αυτός είναι μέλος του Tμήματος. Δεν υπάρχει περιορισμός χωρητικότητας. Η υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τους παραπάνω χρήστες, υλοποιείται είτε με την κλασική υπηρεσία mail μέσω των προσωπικών υπολογιστών των χρηστών και με την χρήση προγραμμάτων πελατών (π.χ. Outlook Express, Microsoft Outlook, Mozzila κλπ) και την χρήση του πρωτοκόλλου POP, είτε και με την υπηρεσία webmail, μέσω της ιστοσελίδας https://webmail.ece.upatras.gr. Η αυθεντικοποίση των χρηστών γίνεται με αναγνωριστικά (username και Password) που τους δίνει το ΚΥΠΕΣ. Ρυθμίσεις και οδηγίες για τις παραπάνω υπηρεσίες μπορείτε να βρείτε εδώ

· Οι φοιτητές έχουν διεύθυνση της μορφής Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (όπου user είναι το αναγνωριστικό που τους δίνεται από το Κέντρο Δικτύων κατά την εγγραφή τους). Η διεύθυνση χορηγείται αυτόματα με την εγγραφή του φοιτητή στο τμήμα, και ισχύει είτε έως την αποφοίτησή του από το τμήμα είτε έως 8 χρόνια, έχει δε όριο χωρητικότητας 80 MB, πέρα από το οποίο ο χρήστης δεν μπορεί να δεχθεί μήνυμα. Να σημειωθεί ότι η παραπάνω διεύθυνση είναι διαφορετική από αυτήν που αποκτά ο φοιτητής από το Κέντρο Δικτύων του Πανεπιστημίου με την εγγραφή του.

Η υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τους φοιτητές υλοποιείται είτε με την κλασική υπηρεσία mail μέσω των προσωπικών υπολογιστών των χρηστών και με την χρήση προγραμμάτων πελατών (π.χ. Outlook Express, Microsoft Outlook, Mozzila κλπ) και την χρήση του πρωτοκόλλου POP, είτε και με την υπηρεσία webmail, μέσω της ιστοσελίδας https://std-webmail.ece.upatras.gr. Η αυθεντικοποίηση των χρηστών (Username και Password) γίνεται μέσω της υπηρεσίας καταλόγου LDAP του Πανεπιστημίου Πατρών. Ρυθμίσεις και οδηγίες για τις παραπάνω υπηρεσίες μπορείτε να βρείτε εδώ.